Ons aanbod

Begeleiden

Embrace biedt reguliere en specialistische begeleiding voor jong en oud. Wij werken met een systeemgerichte benadering. Dit betekend dat we niet alleen kijken naar de individuele problematiek, maar ook de onderlinge relaties binnen een gezin.

ERB erb-nederland.eu

Emotie Regulatie Begeleiding of E.R.B. bestaat voornamelijk uit ondersteuning bij het doorleven en omzetten van problematische vormen van emotieregulatie. Dit wordt gedaan onder professionele begeleiding. De inzet van de kickbokssport leent zich hier uitermate goed voor, echter worden er ook andere gedragstherapeutische interventies ingezet om te leren omgaan met emoties. Dit heeft als eindresultaat dat emoties voordeel opleveren in plaats dat ze tegen je werken.

EMDR

Bepaalde gebeurtenissen in een mensenleven kunnen diep ingrijpend zijn. Denk aan een verleden van gepest zijn of gekleineerd door mensen van dichtbij. Denk aan ernstige ziekte, het verlies van een geliefde of een baan. Denk aan het zien of meemaken van een verkeersongeval of situaties van geweld.

Trainingen

Maandelijks geven wij trainingen en thema avonden aan ouders en/of professionals over MVG en hoe daar mee om te gaan. Hebt u interesse kijk dan in de agenda hieronder. Via de linkjes navigeer je naar de specifieke training. Heeft u vragen dan kunt u contact op nemen via info@zorgbureau-embrace.nl of telefonisch op 0592-268163.

Mindfulness

Mindfulness is eigenlijk hetzelfde als aanwezig zijn in het huidige moment, zonder te willen dat het anders is. Met een mindfulnesstraining ga je je vermogen (en moed) vergroten om dit te doen. Op zo’n manier dat je niet alleen aanwezig bent, maar ook nog eens met een milde, accepterende houding, naar jezelf, anderen en de situatie zoals die is.

Systeem-/Relatie-therapie

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de problematiek van de cliënt wordt bezien in de complexe samenhang met 'het systeem'. Systeemtherapie kan zowel bij individuele cliënten als ook bij relaties en gezinnen ingezet worden. 'Systeem' is een term die staat voor alles wat een belangrijk onderdeel van de omgeving/leefwereld van de client uitmaakt. Dit kunnen gezin, relatie, familie en vrienden zijn maar ook maatschappelijk positie, cultuur, (religieuze) overtuigingen e.d. zijn belangrijke factoren binnen 'het systeem'.